Lukkoponttiparketin asennus


Lukkoponttiparketti voidaan asentaa joko liimaamalla tai uivana ilman kiinnitystä alustaan. Parketit kannattaa säilyttää vähintään viikon samassa tilassa mihin ne on tarkoitus asentaa. Näin materiaali asennuksen alkaessa tilan kanssa samanlämpöinen ja samassa ilmankosteudessa eikä parketti elää heti asennuksen jälkeen.

Päätypontti voi joskus olla tiukka. Silloin kannattaa asentaa siten että ensin liitetään laudat päätyponteista ja vasta kun koko rivi on liitetty yhteen, se asennetaan kerralla kiinni edelliseen riviin.  

Puulattian asennus lattialämmityksen kanssa

Yleensä lattialämmitysjärjestelmä upotetaan valuun, jonka päälle halutaan uiva lattia. On tärkeää että lattialämmitys käynnistetään (18 C) vähintään kaksi viikkoa ennen lattian asentamista. Näin valu sekä kuivuu kokonaan että asettuu tasaiseen lämpötilaan. Kaksi päivää asennuksen jälkeen voidaan hitaasti (max 1 C päivässä) nostaa lämpötilaa haluttuun käyttölämpötilaan muttei yli 26 C. Kannattaa käyttää aaltopahvia alusmateriaalina, koska se läpäisee lämpöä parhaiten. Korkki ja muovi eristävät enemmän.

Seuraavat puulajit eivät sovi lattialämmityksen kanssa: pyökki, vaahtera, jatoba, badi ja tali.